Follow

Helgen i text & bild + Open 18.2

 
Hej där fina ni! Igår hade vi en himla rolig dag som startade i boxen! Där var det dags för Open Wod:en 18.2. Under 5 veckor kommer en ny wod i veckan, och nu i helgen var det den andra som skulle genomföras! För er som inte är så insatta i just detta är Crossfit Games Open ett första steg/kval för att komma till Crossfit EM. I Open, som genomförs världen över, kan alla vara med oavsett om man satsar på att ta sig vidare eller om man, som de flesta, bara är med för att det är en rolig händelse i crossfitvärlden. Jag har inte anmält mig i år så igår var jag bara med och hjälpte till att döma de som körde 18.2 i boxen! Så himla roligt! Blev så peppad av att se alla kötta och sätta nya personbästa! 
 
WOD:en 18.2 såg ut såhär:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 reps av:
Hantel knäböj (2x15kg för dam och 2x22.5kg hantlar för herr)
Barfacing burpees (burpees med jämfotahopp över skivstången)
 
direkt när man är klar med ovanstående ska man genomföra:
1 rep MAX i Clean, en frivändning
man får börja på vilken vikt man vill, och det är det tyngsta lyftet som räknas.
 
- Man har totalt 12 minuter på sig att genomföra båda delarna -  sen är det klart! 
 
 
Blev ett litet snack mellan heaten! 
 
 
Skivstängerna och hantlarna redo! 
 
 
Min fina <3 
 
 
När vi kom hem från boxen blev det födelsedagsfika för pappa och mormor som fyller år! ❤️
 
 
Mamma hade bakat den godaste morotskakan ever, och kladdkakan med för den delen!
 
 
Hugo! 
 
 
Efter vi hade smält fikat litegranna gick jag, pappa och Joakim till hemmaboxen och körde ett pass! 
Vi invigde hantlarna som vi köpt till pappa i födelsedagspresent. Jag och pappa körde 18.2(blev så sugen att testa den efter att ha sett alla andra göra den) och den var såå jobbig med jättekul! Precis min typ av workout! 
 
Första delen, med alla hantelsquats och barfacingburpees var jobbigare än jag trodde. De tunga lyften därefter gick desto lättare! Klarade att få upp 60 kilo i powerclean inom tiden, och superpappa fick upp hela 80 kilo i en squatclean! Han som aldrig lyfter så tungt heller, haha!! Han kanske har squatcleanat 40 kilo som max. Dessutom var det inte länge sen han opererade ryggen efter en lång sjukskrivning. Blev så himla lycklig för hans skull, att han kan träna och lyfta igen! WIHOO ❤️
 
 
 
Vilka endorfiner alltså! Det blev massa high-fives och lyckoskratt efteråt! 
Vi avslutade dagen med tacopizza och bubbel! Vilken lördag <3
 
 
Idag(söndag) har vi fått en hel del gjort! Jag och Joakim bestämde oss för att storstäda i vår älskade crossfitbox, så det gjorde vi! Nedan är en förebild: 
 
 
Och såhär blev det: 
 
 
Rent, snyggt, avdammat och moppat golv!
Vi möblerade även om lite och gjorde bättre plats, visst blev det fint!? Känns så skönt efteråt! 
 
Nu ska vi ta en promenad med Hugo och sen är det dags för mig att packa, för i morgon åker jag till Västerås på utbildning! Utbildningen är för att bli licensierad Weight Trainer som är ett koncept vi jobbar med på Energi Träningscenter! Är borta till och med torsdag och det ska bli superkul, intressant och spännande! Berättar mer i morgon! 
 
Hoppas ni haft en toppenhelg! KRAM/ Vic
 
0 kommentarer
Hälsa