Follow

Once a dancer, always a dancer ♥

 
Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva min totala LYCKA över att jag äntligen tagit tag i detta och börjat dansa igen!!! Igår gick jag på en HipHop klass och det var det roligaste i träningsväg jag gjort på länge. Dansen var ju i princip mitt liv för ett par år sedan då jag dansade minst 8 timmar varje dag i skolan. Så att gå från att dansa hela dagarna till inget var ju en omställning. Men det var ett medvetet val just då, eftersom jag var så sliten efter gymnasiet. Det var ju även då jag hittade till Crossfiten! Men jag har ju aldrig slutat drömma om att "komma tillbaka" och börja dansa igen, för ni ska bara veta hur mycket jag älskar det!
 
För ett par veckor sedan fick jag ett infall och kände "nä nu är det bannemej dags!". Så jag anmälde mig till en danskurs och igår blev det måndag och jag åkte till dansskolan med en nervös men förväntansfull känsla. På något vis kändes det lite konstigt också, skulle jag börja nu igen efter dessa år? Tänk om jag inte skulle uppskatta det på samma sätt nu... Men oj så fel jag hade med den tanken. Det var precis tvärt om. Efter att ha varit ifrån dansen så länge så fick jag världens nytändning och jag NJÖT varenda sekund av den dansklassen. Igår var det första gången av 14 så det kommer bli mer dans framöver nu, och jag är så jäkla glad för det. Dessutom fick min vän Sofia in mig på att dansa Commercial Jazz också samma kväll, så det blir två olika stilar den här terminen!! YAY! 
 
Själv danspasset började med uppvärmning med en lättare koreografi där vi mjukade upp höft, axlar och bröst och kom in i feelingen för hiphop'en. Man är ju ute efter den där lite "tyngre" känslan. Sen körde vi lite styrka, stretch och började med ännu en koreografi där det var mixat lite olika typer av hiphopstilar, vi övade den en stund och blev svettiga och goa innan den sista koreografin, till låten "Turn all the lights on". Den låten kommer vi jobba med under hela terminen och än så länge har vi fått lära oss stegen till refrängen...så vi har lite kvar med andra ord haha! 😅
 
Det är en sån fantastisk känsla att röra sig till musiken och låta kroppen och själen bara va i den känslan. Man är där och då, helt närvarande och med 100% fokus. Låter kanske flummigt, men ni som dansar eller har dansat, ni vet. Kan knappt vänta tills nästa måndag! 
1 kommentar
Maria Nilsson

Gud så roligt! Jag kollade också på danskurser denna terminen men hittade inget som passade mig. Jag är ju inte lika duktig som dig som dansat så många år så letade efter någon fortsättningskurs för vuxna men hittade ingen :/ vad går du för steg? Avancerad? :)

Hälsa