Follow

Stretchtips!

 
Godmorgon fredag! Tänkte börja dagen med att tipsa om en bra och himla skön stretch för framförallt lats men även axlar och bröstrygg. Jag gör alltid den här stretchövningen innan och efter varje träningspass, och jag tycker att den gör skillnad. Jag håller handflatorna uppåt om stången, vilket jag tycker ger bäst träff och stretch. Men det går lika väl att hålla handflatorna neråt.
Innan träningen, när jag värmt upp, gör jag övningen dynamiskt, dvs. jag pressar neråt i ca 5 sekunder likt bilden ovan och sen "släpper efter" och sen pressar ner igen. Upprepar 5 gånger. Efter träningen håller jag bara stilla och försöker slappna av i positionen. 
 
Övningen är särskilt bra för dig som är stel i axlar och lats, och t.ex. har problem med att göra en snatch, overhead squat och pressar rakt över huvudet. Brist på rörlighet är oftast det som gör det svårare att utföra dessa typer av övningar på ett effektivt sätt, men det ökar även skaderisken. Så strecting och rörlighetsträning är verkligen viktigt om man vill bygga bra rörelsemönster och bli tekniskt stark. 
 
Jag försöker ständigt jobba med min rörlighet, och även om det går långsamt framåt så får man vara glad över de små framstegen. Jag har under de senaste åren jobbat med min rörlighet i bland annat höft och vader för att få en bättre position i knäböj. För ett år sedan var det inte alls lika lätt att sätta sig i en knäböj(och för att inte tala om en overhead squat...) som det är nu, och jag är glad för att jag stretchat, stretchat och stretchat pass efter pass. Det är ju inte varje dag det känts särskilt kul...men jag vet ju att det så småningom gör skillnad! 
 
 
Förutom att jag vill tipsa om denna kanonbra stretchövningen så vill jag också uppmuntra dig till att lägga ett par minuter extra, åtminstone efter varje träningspass, och ägna dessa minuter åt stretching. Inte bara för att det gör gott för musklerna, utan också för att det är en bra metod för att slappna av. <3 
 
 
Ha en fin fredag alla & trevlig helg!
1 kommentar
Anonym

å vilket bra tips!Skulle vara jätte kul om du kunde skriva ett inlägg om hur man övar för att få in fler chins :)

Jätte bra blogg! :D

Svar: Tack så mycket!! :D Absolut!! Det kan jag ordna!
Victoria Östman

Hälsa