Follow

Tips för att starta dagen produktivt

 
Glad onsdag på er! Vad har ni för er idag? <3 
 
Jag har varit riktigt produktiv denna förmiddag. Först hade jag en PT kund på gymmet redan vid 7.00, och sen var det hem och äta frukost, fota, förbereda blogginlägg, diska, handla mat och tvätta och jobba lite framför datorn. Ibland får jag såna "ryck" när jag fylls av massa motivation och vill hinna med allt och lite till. Jag gillar den känslan, känslan av att man får saker gjorda. Och en produktiv morgon kräver sin energi. Så ett mellanmål blev det såklart! Köpte med mig svenska jordgubbar från Ica som fick bli en del av mellanmålet ihop med go-dricka, en Barbells bar och en näve proteincrisps. Så gott mina vänner, SÅ gott! 
 
Nu väntar jag på att sambon ska komma hem från jobbet så vi kan äta pannkakslunch och sen gå och träna. Sen får jag hoppas på att dagen fortsätter i produktivitetens tecken! 
 
 
Här kommer "Mina bästa tips för en produktiv start på dagen!": 
  • Gå upp i tid - att ställa klockan en timme tidigare än du brukar en vanlig sovmorgon gör att du kommer känna "oj vad mycket tid jag fick". Det är en skön känsla, det kommer peppa dig att göra saker du annars inte skulle hinna med på morgonen. 

  • Ät en god frukost i lugn och ro - med en go frulle i magen kommer du få energi till att sätta igång. Se det som en lugn och mysig stund, tänd lite ljus, läs en tidning och njut av maten. 

  • Skriv ner dina prioriteringar - har du saker att göra som är lite viktigare än de andra. Prioritera de först, och ta de mindre viktiga sakerna sen. Gå in för att bli klar, så du kan släppa det sen. Att "bli färdig" med något som du kanske dragit dig för att göra kommer kännas himla bra i själen. 

  • Sätt igång - inte svårare än så. Just do it. Gör som du planerat och gör klart det du behöver! Behöver du t.ex. städa eller liknande så sätt på din favoritspellista och gör det till något roligare. Allt blir vad man gör det till. 

  • Belöna dig själv med något du tycker om - klappa dig själv på axeln för att du fick gjort saker under dagen. Stora som små. En "belöning" i form av en lugn promenad ute i skogen, ett träningspass eller en vardags-lyxig middag är exempel på saker man kan unna sig själv. Det viktiga är att du känner dig nöjd och glad med det du fick gjort, och han du inte med allt så kommer det en nya dag i morgon! 
 
Hoppas mina tips kan vara till hjälp! Puss & kram/ Vic
Mellanmål Må bra tips produktiv vara produktiv
5 kommentarer
Veronica Pettersson

Grymt inlägg! Så mycket inspiration!

Ajli Müller

Det är ett jättehärligt inlägg verkligen :D :D

Anna

Detta är definitivt något jag behöver bli bättre på! Tack för peppen! :)

Svar: Va roligt att det kunde inspirera! :D
Victoria Östman

Hanna

Vilka bra tips!

Svar: Tusen tack, kul att du tycker det!
Victoria Östman

Beatrice Jakobsson - Fotograf

Sjukt bra inlägg! :)

Hälsa