Follow

Ett inlägg om tävlingen: Vi kom 2a!!!

 
Hej vänner! Nu har det gått över en vecka sen jag var och tävlade i Crossfit med min teammate Åsa i Alingsås! Jag säger bara, vilken helg!!! Ni som följer mig på andra sociala medier har säkerligen redan sett hur det gick för oss, men för er som inte vet... vi tog oss till FINAAAL och tog hem en 2a plats!!! Vi båda är så himla stolta över oss själva och det känns nästan lite overkligt att vi klarade av alla tuffa och utmanande events så bra. Det var en galet rolig helg som gav oss båda mersmak för att tävla i team! Min förra upplevelse av att tävla(då individuellt) var väl inte jättebra, tyckte inte det var kul alls. Men detta, en helt annan sak! Hade så himla kul verkligen. 
 
På lördagen var det 4 event, och på söndagen 2 event för alla, och sen en semi och final för de som tog sig så långt. Alla events var sjukt tuffa och med vikter som inte alltid kändes som "nybörjar"vikter, trots att vi var anmälda i beginner-klassen. Men trots det gick det jättebra ändå! Ett event skulle vi springa 5 km ihop på tid, ett annat skulle vi göra max reps wallballs och 1RM i powerclean inom 5 minuter. Ett fjärde skulle vi springa med potatissäckar på 10kg samt göra 50 pullups, 75 armhävningar och 100 knäböj ihop. Variationen var stor, som ni märker! 
Vi fick även köra hantelsnatchar, kettlebellswingar och hoppa dubbelhopp med rep för att ta oss till semifinal, där skulle vi ro 1000 m, köra SkiErg 750 m och sen sprinta 3x100m var. Aldrig har mina lungor brunnit så mycket, haha. Men efter att vi kämpat väl där tog vi oss till final och det var eventet jag fruktat...fast nu i efterhand var det min favorit! 
 
FINALEVENTET: 
50 thrusters (30kg)
15 m overhead lunges
40 hangpowersnatch
15 m overhead lunges
30 squatcleans
15 m overhead lunges
20 pullups
15 m overhead lunges
4 ropeclimbs
* Under tiden den ene jobbade, skulle den andra hålla i en 24kg:s kettlebell, man fick ALDRIG släppa klotet på hela workouten, då fick man straffburpees. Vi slapp dom som tur var, men fyyyy vad det tog i greppet/underarmarna av att inte få vila dom. Haha!! 
DONE!!
 
 
Vi hade dessutom de bästa supportrarna på läktaren som skrek och hejjade på oss! De gjorde så otroligt mycket. Lite pepp från andra behövdes verkligen då jag och Åsa var helt slut i våra kroppar efter alla helgens utmaningar. En extra boost fick oss att ge det där lilla extra. En andra plats var mer än jag vågat hoppas på! Så ni förstår ju min lycka när vi väl hade klarat ALLT och stod där på pallen. Återigen, jag är så himla stolt!! 
 
0 kommentarer
Hälsa