Follow

Tankar om sommarstress

 
Vad gör ni helst en härlig och solig sommardag? Kanske träna utomhus, ta promenader, äta frukost ute, sola, ta en fika på en uteservering, träffa vänner, hänga på stranden och grilla. När solen kikar fram vill man oftast göra så mycket. Ni vet, man vill passa på att göra saker då det är bra väder. Ibland kan jag till och med bli stressad över allt jag vill hinna med. Känner ni igen er? 
 
Lite såhär kände jag igår. Då skulle jag åka hem till mor och far och hälsa på. Solen sken och det var säkert 25 grader. Jag hade planerat att jag skulle göra både det ena och det andra men när jag väl landade hemma hos dom kände jag bara "nääe, nu ska faktiskt ta mig tiden att ta det lugnt!". Att ta det lugnt är kanske inte något som är en självklarthet i vardagen för många. Man stressar ofta och tar sig inte alltid tiden till att komma ner i varv. Jag är sån själv, och jag jobbar aktivt med att bli bättre på att koppla av. Så igår stannade jag upp och tillät mig själv att bara ta dagen som den kom. Fantastikt skönt såhär i efterhand! Jag behövde det verkligen. 
 
Istället för alla "att-göra-saker" jag planerat så tog jag med ett par filtar ut i trädgården, en bok, ett anteckningsblock, en tidning, kortlek och lite snacks att mumsa på. Mitt sällskap var vovven, katten och brorsan. Det var så mysigt att alla ville va med och slappa på filten! Vet inte hur länge jag va ute men tiden hade ingen betydelse just då. Jag kunde verkligen känna hur hela jag bara slappnade av och mina stressnivåer sjönk helt. Tänk vad lite frisk luft och en bra bok kan göra för välmåendet. Fler lugna stunder som denna vill jag skapa åt mig själv varje vecka. För det behövs, speciellt om man är som jag - har svårt att varva ner. 
 
Så med detta inlägget vill jag uppmuntra till att faktiskt se över Din vardag. Har du tid för att slappna av eller rullar dagarna bara på utan att du hinner reflektera över det? Stämmer det sistnämnda in på dej så kanske det kan vara idé att ta en stund och tänka över om du måste göra allt, eller om du kan prioritera en lugn stund lite högre. För det är viktigare än du tror. För att orka göra allt du vill så behövs en kropp som inte går på högvarv, det funkar ett tag, men inte i längden. Dessutom så lovar jag att du kommer göra allt effektivare och bättre om du inte är superstressad och har massa bollar i luften. 
 
 
Jag tror vi alla behöver bli lite bättre på att ta hand om oss själva och göra tid för att stressa ner. Kanske är det enklare sagt än gjort vissa gånger, men genom att iallafall försöka kan vi så småningom skapa oss en mer trivsam vardag där stressen inte tar över.
 
Så för att sammanfatta det hela vill jag bara säga: Prioritera mer tid för DIG, och inför saker i din vardag som sänker dina stressnivåer. Jag lovar att du kommer märka skillnad i ditt mående, och både din kropp och själ kommer tacka dig. Det är en investering i dig själv som bara kommer göra dig gott! 
 
 
MASSA KRAMAR/ Victoria
1 kommentar
Veronica Pettersson

Ååh, vilket bra inlägg!

Svar: tack fina du!!
Victoria Östman

Hälsa