Follow

Så gör du en grön pasta carbonara

 
Spenat, ärtor, broccoli, persilja, avokado, sockerärtor. Gröna superfoods som boostar kroppen med massa näring! Att kombinera dessa i en härlig måltid ihop med kikärtspasta full av protein, en sås på äggula, en skvätt matlagningsgrädde och parmesan, och några skivor skinka blev rena rama succén. En mycket fräsch lunch som bara tar ett par minuter att fixa ihop och som dessutom är perfekt till lunchlådorna. 
 
Du behöver: 
Valfri mängd pasta 
1 broccolihuvud
1 paket spenat, ca 200g
2-3 dl ärtor
1 paket sockerärtor
Valfri mängd skivad skinka
1 avokado
Persilja till topping
1/2-1 dl matlagningsgrädde
En näve parmesan
2 äggula
Saften av 1/2 citron
Salt och peppar
 
Såhär gör du: 
1. Koka valfri pasta, jag använde kikärtspasta från Risenta. 
2. Hacka sockerärtorna i mindre bitar och stek tillsammans med ett helt paket spenat i smör/kokosolja. 
3. Koka broccoli och tina ärtor. Skär avokadon i mindre bitar. 
4. Gör såsen genom att blanda ihop äggula med parmesanosten. 
5. Häll såsen över pastan och blanda i alla grönsaker och skinkan.
6. Häll över matlagningsgrädden, pressa citron över och rör om.
7. Toppa med persiljan. Smaka av med salt och peppar. Klart!!
 
 
Ät och NJUT! 
0 kommentarer
Hälsa