Follow

Plugga till Personlig Tränare utomlands - "A day in life"

 
Blir helt varm i själen när jag kikar igenom bilder från förra året! Hundratals bilder från fantastiska Sunshine Coast i Australien där jag faktiskt levde, pluggade och bodde i över ett halvår! Hela livet kändes som ett äventyr och resan är helt klart det mest utvecklande och utmanande jag gjort någonsin! Är så glad att jag vågade ta det steget och plugga till mitt drömyrke - personlig tränare, på andra sidan jorden! 
 
 
A DAY IN LIFE DOWN UNDER, kunde se ut såhär:
 
6.00 - Mornin' sunshine! Flög bokstavligen upp ur sängen(excited?? haha), gjorde grötfrukost och kollade på serier liiiite för länge i sägen.
6.45 - Alltid ska man dra ut på tiden vid frukosten, så då blev det snabba ryck att packa ner matlådor för dagen och byta om till träningskläder. 
7.00 - Ta cykeln de 7 kilometrarna till Crossfit The Stables(som låg precis bredvid skolan) för morgonträning! Stötte givetvis på ett gäng kängurus på vägen dit. G'day Mate! 
7.45 - Träningsdags! Ett pass på ca 1,5 timme blev det ofta, inklusive stretch och lite lek och snack med vännerna.
9.30 - Dagens första lektion började! Exercise Science började vi med två morgnar i veckan, 2,5 timmes lektion som bestod av anatomi, ben, muskler och intressant fakta! Min absoluta favoritkurs under terminen!
12.00 - LUNCH! Vid den här tiden var man svinhungrig och trött i huvudet efter all ny info, som givetvis var på aussie-style-engelska. Standardlunchen var sötpotatis, tacokryddad kycklingfärs och veggies! Yum! 
12.50 - Började dagens andra lektion, Injury Prevention och lite senare följt av Body compostion där vi fick lära oss allt om kroppssammansättningen och näringslära. Avslutningsvis tuff militärisk träning med vår lärare Paul ute på gräsmattan. 
17.00 - Skoldagen var slut! Då promenerade vi ner till Mooloolaba beach, tog en Acaibowl och la oss på stranden, solade, kollade på surfare, badade och hängde! 
19.00 - Vi gick och handlade på "Woolies" som vi kallade mataffären där och tog med oss vårt pick och pack på bussen hem till studentboendet. (yes, cykeln lämnade jag ibland vid skolan för å slippa cykla hem också, haha)
19.30 - Foodprepdags följt av middag och sen relaxing framför serier med AC-fläkten på högvarv. Inte lätt att somna i 35 graders värme...
21.30 - Däckade i sängen efter en låång dag! Somnade så fort jag lagt huvudet på kudden och sov som en stock fram tills klockan ringde igen! REPEAT. 
 
 
Som ni märker var det långa dagar och full rulle hela tiden! Men man hande ändå tid att njuta av att faktiskt vara i Australien ändå! Våra skolveckor varade från mån-tors, så vi hade alltid resten av veckan ledig, om vi inte hade klienter eller praktik inbokat. Under ledigheten besökte vi olika sevärdigheter som Budrim Waterfalls(en fantastisk regnskog), hängde i Noosa, besteg Mount Coolum, åt massa god mat, besökte Australia Zoo(en riktig barndomsdröm!) och bara levde livet helt enkelt! 
 
Fokuset låg självklart på utbildningen och det var många helger man bara satt inomhus på sitt rum och pluggade, haha. Som tur är var det en praktisk utbildning så under våra skoldagar gjorde vi också en del utflykter för att träna i olika miljöer/träningsformer, hade bootcamps och tränade ett AFL-football team bland annat!  Vi fick också ha egna klienter och göra allt "på riktigt", och möta varje klients individuella behov. Att allt det praktiska faktiskt ingick i själva lärandet gjorde det mycket lättare att både fokusera och ta in all information! Så himla bra verkligen! Framförallt fick man massa ovärdelig kunskap!
 
Utbildningen Diploma of Fitness/Sports Development har verkligen gett mig en otroligt bra, bred och stabil grund och en himla massa erfaranhet i mitt jobb som Personlig Tränare! Kunde inte valt bättre utbildning alltså! Den kompletterade jag också med CrossFit Level 1 Trainer course som jag gjorde utöver mina andra studier. Det har i sin tur även gett mig möjligheten att hålla på att coacha i CrossFit! 
 
 
DO WHAT YOU LOVE - LOVE WHAT YOU DO
 
 
Är det någon av er som funderar på att börja plugga utomlands? Tveka inte att ta det steget, jag lovar att det kommer bli the time of your life! Och tveka heller inte på att höra av er till mig om ni har frågor eller funderingar kring att studera utomlands eller om livet i Aussie! 
Crossfitcoach PT Personlig tränare Plugga till PT Plugga utomlands Studera utomlands
0 kommentarer
Hälsa