Follow

Chocolate Gingerbread Cups

 
 
Som jag skrev i förra inlägget så är jag i full gång med att planera något eller flera saker att baka till jul, och jag glömde nästan att kolla in mitt eget bloggarkiv där jag under åren samlat på mig ett antal smarriga julrecept. Jag hade helt glömt bort(hur jag nu kunde göra det..) dessa supergoda "Chocolate Gingerbread Cups"De innehåller massor med fina näringsämnen och är både fria från raffinerat socker, gluten och mejeriprodukter. Det är julgodis av det allra enklaste slaget, det enda du behöver är några små muffinsformar, en frys och lite ingredienser och vips så har du något gott att bjuda på, be bort i julklapp eller mumsa på till fikat! Bra va? Här har du receptet på en favorit i repris:
 
Ingredienser - choklad: 
5 msk smält kokosolja(neutral smak)
2 msk kakao
1 tsk carob(går att utesluta)
2 tsk agavesirap
 
Pepparkaks fyllning: 
1/2 mosad banan 
2 msk ekologiskt mandelsmör
1,5-2 tsk pepparkakskrydda(beroende på hur mycket smak du vill ha)
1 msk vatten
 
Gör så här: 
1. Blanda ingredienserna till chokladen i en skål till en slät och rinnig smet.
2. Häll hälften av chokldsmeten, så de täcker botten, i en liten muffinsform och ställ in i frysen medan du gör fyllningen. 
3. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll sen ett lager på den frysta chokladen i botten. Ställ in i frysen i 10 minuter. 
4. Häll slutligen resten av chokladsmeten så de täcker fyllningen och förvara i frysen. Innan du serverar godiset, låt de tina i ett par minuter! Sen är det bara att äta och njuta!
 
Tips! Gör dubbel sats redan från början, för jag lovar, de tar slut liiite för snabbt. 😉
 
 
 
Happy X-mas baking! ❤️
0 kommentarer
Hälsa