Follow

Pennybridge Open 2016 - bildbomb!

 
I helgen gick Pennybridge Open 2016 av stapeln i Örebro! Jag och min karl gjorde vår tävlingstebut i crossfit som individuella atleter. Det var en upplevelse på så många olika sätt! Tävlingen var oerhört bra anordnad och allt var proffsigt och smidigt gjort. Dagen var verkligen fullspäckad med mycket inspiration och go stämning! 

Själva tävlandet vet jag inte om det riktigt var min grej, jag tyckte det var roligare att stå vid sidan av och heja på andra, liksom. Jag tror det framförallt handlade om att jag inte kände mig på topp, kände inte att jag hade någon "power" som jag annars brukar. Fick en sisådär placering av de 100 tävlande i damklassen, vilket var väntat. Men självklart gav jag ändå allt jag kunde och lite till i alla 3 event, trots att kroppen inte kändes helt ok. Så jag är stolt över det jag presterade och att jag inte gav upp! 
 
Min fantastiska kille däremot, han kom till FINAL och var hur grym som helst! Han kom på 5e plats av 93 herrar i sin första crossfit tävling!! Stoltaste flickvännen är jag. 

NU: bildbomb från dagen!! 

 
Event 1 var ca 3 kilometer löpning i kuperad terräng. För mig som inte springer mer än jag nödvändigtvis måste så var det inte den bästa starten på tävlingen. Haha. Svinkallt och svinjobbigt - två ord som sammanfattar detta event bra.  
 
 
Event 2 var däremot lite roligare! Som ni såg ovan så skulle vi göra en clean-stege. 10 reps på 25 kg, 6 reps på 35 kg, 4 reps på 40 kg, 2 reps på 45 kg och slutligen en rep på 50 kg. Vikterna i sig var absolut inga problem, det svåra var att man skulle plocka av och sätta på vikterna och klipsen själv, så snabbt som möjligt. Inte det lättaste...
 
 
När jag hade gjort event 2 var det dags för min goding att värma upp, snart hans tur! 
 
 
Han kickade äss och kom topp 3 i sitt heat och placerade sig på en fin 8e plats overall! 
 
 
Event 3, oooh herregud. Kan vara det jobbigaste jag gjort, just för att jag tog ut allt och alla krafter jag inte ens visste jag hade, typ. Det som var värst med just denna wod var att greppet totalmosades och att det inte fanns någon tid att andas ut. Det var fullt ös från början till slut. Fast det var ändå riktigt kul! Klättrade upp över 10 placeringar, så detta eventet var helt klart mer min grej än de tidigare. 
 
Blodsmak i munnen och blodiga händer. Mysigt, haha. 
 
 
Min blick på denna bilden säger en hel del...
 
 
Dags för honom att göra samma sak! Och han kom etta i sitt heat. 4a overall, och vi visste att han skulle få en finalplats. LYCKA! 
 
 
Finalen var ett längre event med många reps! Jag hejjade så jag blev helt hes och hjärat dunkare i rasade fart. Så spännande! Han gjorde en jättestark insats och slutade på en 5e plats! Än en gång, jag är så stolt och glad för hans skull! 
 
Direkt när prisutdelningen var slut tog vi vårt pick och pack och tog bilen hem, käkade massa naturgodis på vägen och försökte smälta dagens alla intryck. Får se om det blir några fler tävlingar framöver för min egen del, men för min bae väntar nästa tävling om 6 veckor på Fitnessfestivalen i Stockholm. Mot nya mål!
Crossfit Crossfit Atlet Pennybridge Open 2016
0 kommentarer
Hälsa