Follow

Nyttig kycklingpaj till middag!

 
 
Något som jag verkligen tycker sätter guldkant på vardagen är de där mysiga middagarna! Jag och killen brukar laga mat ihop, tända lite ljus och duka fram finglasen när det vaknas middag hemma hos oss. Det är något enkelt som tillför väldigt mycket i vardagen. Just det där med att laga mat ihop är så himla mysigt! Igår till middagen gjorde vi en hälsosam kycklingpaj som blev helt fantastiskt god! Det kändes så lyxigt på något vis att äta hemmagjord paj. Den är dessutom riktigt enkel och gick snabbt att göra! Och det bästa av allt? Jag bjuder er på recepet ;)
 
Ingredienser - kycklingpaj!
Pajskal - 
3 dl mandelmjöl
50 g rumstempererat smör (alt. kokosolja)
0.5 dl linfrön
1 msk chiafrön
1 ägg
En nypa salt
Fyllning - 
500 g färsk kyckling, skivad
1 burk créme fraiche, paprika&chili smak
1 ägg
Några nävar fryst broccoli
1 paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
En nypa salt
Topping - 
Valfri riven ost
 
Gör så här: 
  1. Rör ihop ingredienserna till pajdegen och knåda degen väl. 
  2. Smöra en form (ca 20cm i diameter) och arbeta ut degen i botten och på kanterna. Det ska vara ganska tunt. Ställ in formen i kylen i minst 20 min. 
  3. Stek kycklingen på hög värme tills den fått lite färg. 
  4. Hacka lök, vitlök, paprika och tina broccolin. Blanda ihop allt i en bunke med ägg och creme fraiche. Tillsätt en nypa salt.  
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajdegen i 10-15 min. 
  6. Häll sedan hälften av fyllningen i botten, därefter ett lager med kyckling och häll sedan över resten av fyllningen. Toppa med riven ost.
  7. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut, låt stå en stund och svalna. Klart!

    Ät, njut och ät lite till! Mums!
 
 
Hoppas ni haft en riktigt fin helg kära läsare! Kramisar! <3
 
1 kommentar
rememberthiis.blogg.se

Oh vad gott o mysigt det ser ut :)

Hälsa