Follow

Two weeks in Aussie

 
Hej vänner! Kom just hem till denna skyview! Så himla fint, eller hur? Och ja det börjar faktiskt kännas lite som hemma här nu. Idag har jag och goa gänget har varit iväg och gått på Plaza och kollat Daddy's Home på bio. Har haft en riktigt rolig dag som gett mig massa energi till den kommande skolveckan. Första lektionen börjar 9.30 med planning & programming följt av strenght & conditioning(där vi kommer boxas! wiho!) och avslutningsvis Group PT till 16.30. Många timmar i skolan, men det kommer bli hur bra som helst! 
 
Jag trivs verkligen så himla bra här, har så fina vänner runt omkring mig, är så förväntansfull inför skolan, taggad på att lära mig massvis av nya saker och se mer av Australien! Ångrar inte för en sekund att jag tog det stora beslutet att åka hit. Det är ett av de absolut bästa valen jag gjort. Man måste våga lämna comfortzonen och testa på nytt. Det är läskigt och utmanande, men värt det alla dagar i veckan. Livet blir så mycket mer givande om man vågar lite mer. Det är då man utvecklas som mest, hittar nya vägar och får nya lärdomar. För så sant som det är sagt; Man måste våga för att vinna!
 
Take care/ Victoria 
 
1 kommentar

Lördagsböj


 
Det blev en hel del knäböj under dagens träning! Tog bussen tidigt för att köra ett härligt morgonpass i boxen. Började med uppvärmning och stretch innan jag byggde mig uppåt mot "todays heavy 1 rep max" i powerclean(frivändning). Jag klarade mig upp till mitt PR på 60 kilo utan problem, sen testade jag att lägga på ytterligare 5 kilo men där tog det stopp. Så inget nytt PR idag, bättre lyckat nästa gång😉 
 
Efter x antal set frivändningar och lite lek i ringarna gick vi över på knäböj. 5 tunga set och få reps. Vikterna som annars brukar vara riktigt sega att få upp gick ovanligt lätt idag. Gött! Det går med andra ord åt rätt håll! 
 
Avslutningsvis blev det en mysig AMRAP på 10 minuter av 2 burpee pullups, 4 handstand pushups och 8 pistol squats. Tummen upp för det passet alltså!

 
När jag kom hem med bussen var det matlagning och käk som gällde. Är jämt hungrig här, haha. Måste vara värmen? Nu sitter jag i soffan, lyssnar på åskan och skriver träningsprogram till mig själv. Jag har några saker som jag behöver jobba på för att bli bättre inom CrossFit. Mycket rygg, axlar, rörlighetsträning och teknik kommer det bli framöver. Jag hoppas att det ska ge resultat! 
 
0 kommentarer

School & "Filthy Fifty" wod

 
Första skoldagen, check! Känns såå himla bra att vara tillbaka framför skolbänken och plugga något som jag brinner för! Vi möttes vid 10 i klassrummet där vi fick träffa några av lärarna och lyssna på viktig info om lite allt möjligt kring vårt program. Vi fick också våra scheman och blev indelade i två klasser, sen fick vi en rundvisning på skolan och gymmet. Har suttit och studerat schemat nu en stund och allt, verkligen ALLT ska bli roligt och intressant. På vårat schema finns bland annat Planning & Programming, Strength & Conditioning, Excercise science, Injury Prevention och Group PT. So excited! 
 
Lärarna vi träffade idag verkar jättebra och härliga, så jag är säker på att vi kommer få ut det bästa av tiden här på skolan. Är så glad att skolan äntligen har kickat igång. Slut på semestern, på måndag är det dags att ha våra lektioner. Yay! 
 
Direkt efter skolan så gick jag och tjejerna till boxen och körde ett supereffektivt pass på en halvtimme. Inget dåligt pass för den delen,  det blev godingen "Filthy Fifty". Haha! 10 olika övningar, 50 repititioner av varje. Helt slutkörda snabbade vi oss med bussen för att komma hem innan stormen som lärarna varnat om. Det kom världens regn/åskskur förut. Aldrig varit med om något liknande! Men så kan det va här i Aussie under sommaren ;) 
 
 
En direkt-efter-wod-selfie i typ 30+ graders värme! 
 
För er intresserade så såg WODen ut som följande: 
50 boxjumps
50 pullups
50 kettlebellswing (20 kg)
50 walking lunges
50 knees to elbow
50 pushpress
50 rygglyft
50 wallball
50 burpees
50 double unders
 
Mysigt, eller hur? ;)
 
 
Don't forget to stay hydrated!
 
 
Finns inte så mycket mer att göra än att ta bilder när man väntar på bussen...haha!
 
Hoppas ni får en kanonbra dag allihopa! Puss. 
0 kommentarer
Hälsa