Follow

Off to work

 
Godmorgon! Dags att ta mitt pick och pack och åka till jobbet! Inget lördagsledigt för mig inte, men har en ganska kort dag framför mig på gymmet så tiden kommer som vanligt flyga förbi. Efter jobbet ska jag åka direkt mot Crossfitboxen för att mingla runt på "öppet hus" kl. 14-16. Ska bli superkul! Ni i Skövdetrakten, kom dit vettja och häng med härliga människor och kolla in boxen! Mer info på Crossfit Skövdes facebooksida. Är säker på att dagen kommer bjuda på många skratt och glada miner! Lördagar brukar alltid ge det där lilla extra, speciellt om några timmar tillbringas med bra sällskap.
 
Ha nu en bra dag finisar, sista dagen i oktober! Se till att njuta riktigt ordentligt! Och föresten, Happy Halloween!
1 kommentar

Sweat n' Smile

 
Hej babes! Hur är läget? Jag mår bara fint men jösses vilken träningsvärk jag har! Det var länge sen jag hade så ont i armarna och axlarna haha. Mycket på grund av övningen ni ser på bilden ovan, tuskish getup med skivstång och en hel massa thrusters, pullups och frivändningar som jag gjorde igår. Förutom träningsvärken i överkroppen känner jag mig riktigt fräsch i kroppen och full av energi. Det är egentligen ingen fara att träna med träningsvärk, bara man är noga med att lyssna på kroppen så man inte överanstränger sig. Eftersom jag ska ha en vilodag i morgon och för att jag älskar fredags wod:arna i Crossfitboxen ska jag om en liten stund åka dit för ett "myspass". Ska bli himla kul, som vanligt!
 
Som sagt så var jag och tränade ett eget pass igår. Jag inledde passet med marklyft och lyckades slå mitt PR med hela 6 kilo. Nu markar jag 91 kilo!!! Så jäkla gött. Det kändes faktiskt inte så tungt, utan jag kunde hålla en fin form i ryggen och bra teknik. Vilket är oerhört viktigt om man ska lyfta tungt. Man vill ju inte skada ryggen. Så passet började bra kan man säga! Därefter övade jag på ryck(snatch) och overhead squats. Följt av två pulshöjande delar som ni ser nedan: 
 
 
Amrap(as many rounds as possible) i 20 minuter:
20 thrusters
20 pullups
20 burpees
 
4 rundor på tid: 
5 powerclean (frivändningar)
10 toes 2 bar
15 wallball
 
Ja detta hörrni var sjukt jobbigt. . . Men tro det eller ej så ÄLSKAR jag riktigt grisigt jobbiga pass med mycket flås, fast mest älskar jag det när det är klart. Haha! Med peppande polare bredvid som ropade "Kom igen nuråå! Kämpa!!!" så gick allt lite lättare. Det är guld värt med såna fina människor. 
 
 
Hoppas ni alla har en fantastisk fredag! Puss & kram på er!
Aktiv vardag Amrap Barbell Blogg.se Crossfit Crossfit Atlet Crossfit Skövde Dagens pass Dagens träning Hälsoblogg Träningsgläde WOD
0 kommentarer

Frukostinspiration

 
 
 
Jag tror inte det är någon som skulle säga nej tack till en härlig och stor frukostbuffé? Jag minns den här frukosten, som tyvärr inte var från idag, som en av de absolut godaste jag ätit. Frukostbuffén åts på Ronneby Brunn och där fanns verkligen ALLT man önskade, och lite till. Allt från ägg, bacon, äggröra, yoghurt till mängder av olika sorters müsli, bär, nötter, bröd och frukt. Sen fanns det även nutella, jordnötssmör, grönsaker, fikabröd och massvis av annat gott. En drömfrukost som kan ta vem som helst till mathimlen. 
 
Anledningen till att jag publicerar dessa (läskande!) bilder är för att jag ville bjuda er på lite frukostinspiration helt enkelt! Ibland kan inspirationen tryta när det kommer till dagens viktigaste måltid. Och vad passar bättre än att hämta inspiration från en hotellfrukost liksom! Jag försöker variera min frukost så ofta jag kan för att hålla igång kreativiteten. Men oftast blir det någon form av gröt med olika toppings, kvarg med bär, nötter och granola, eller bananpannkakor. De tre olika alternativen har blivit mina absoluta favoriter och är både är energigivande och näringsrika.
 
Som sagt så är frukosten dagens viktigaste mål, just för att det är då vi ger kroppen ny energi efter en natt av "fasta". När vi äter en ordentlig frukost kan vi hålla oss pigga, fokuserade och få bättre prestationsförmåga under t.ex. träning. Frukosten får också blodsockret att hålla sig på en bra nivå och sätter igång matsmältningen. Så ett hett tips; skippa aldrig frukosten! ;)
 
 
Tips på goda frukostar ur bloggarkivet:
 
KRAM/ Victoria 
Frukostbuffé Frukostinspiration Frukostmat Frulle Hälsoblogg Kosttips Nyttig frukost Ronneby Brunn Viktigaste måltiden
1 kommentar
Hälsa