Follow

Övningen som ger bättre hållning

 
 
Hej vänner! Jag inleder denna nya vecka genom att presentera en fantastisk bra övning som förbättrar hållningen! Att ha en bra, stolt och stark hållning kan boosta självförtroendet och uttrycka självsäkerhet. Dessutom motverkar en god hållning ont i rygg, skuldror och axlar. Många som sitter stilla mycket på dagarna kan få framåtroterade axlar om man inte jobbar för att stärka sin hållning. Jag har tyvärr alltid haft framåtroterade axlar och dålig hållning. Men de senaste åren då jag både dansat väldigt mycket och och byggt upp musklerna i ryggen har det blivit betydligt bättre. Övningen ovan som jag kallar "Draken" är statisk och otroligt effektiv!
 
Draken - gör så här: 

1. Lägg dig på mage med armarna diagonalt bakåt. 
2. Spänn benen, rumpan, och kläm ihop skulderbladen så mycket du kan. 
3. Lyft upp ryggen medan du håller spänningen som om du skulle göra ett rygglyft. Armarna lyfter också från marken. Låt huvudet vara i neutralt läge. Peka tummarna uppåt! 
4. Håll kvar positionen. Spänn ihop skuldrorna ordentligt. Håll positionen i t.ex. 30 sekunder, vila och upprepa några gånger. 
 
Andra tips för en bättre hållning:
  • Träna inte för mycket bröst utan att träna ryggen. För mycket bröstträning kan förkorta musklerna och göra axlarna framåtroterade. Har man dålig hållning är ryggträning bra för att motverka det. 
  • Stretcha regelbundet! Fokusera på bröstet och framsida axlar.
  • Tänk på hållningen när du rör på dig, inte bara när du går, utan i all typ av träning. 
 
 
Vad sägs om att köra Draken som utmaning den här veckan och vara extra noga med att jobba på en bättre hållning? Är ni på? 😃 Bestäm exempelvis 3-5 dagar ni ska utföra Draken, gör några set och notera om ni känner någon skillnad efteråt! Lägg också märke till hur just DIN hållning är och jobba aktivt med att förbättra det som behövs. En bra hållning och ett leende är den bästa outfiten man kan bära 💚
Hemmaträning Hälsa Inspiration Träningstips Workout
0 kommentarer
Hälsa