Follow

När löpning är som bäst

 
 
 
 
Första löprundan 2015 iklädd shorts och t-shirt! Vädret höll upp, temperaturen var på 20 grader och solen kikade fram nu på eftermiddagen så en skön runda kändes mer än passande. Hade tänkt ut en lagom lång runda på 6 kilometer som jag sedan sprang. Mitt mål idag var inte intervaller som jag först tänkt, utan bara att springa i ett lagom hårt tempo hela tiden utan att stanna. Det var helt prestationsfritt även om jag hade ett mål. Mål behöver inte innebära krav och press utan de ska vara till för att peppa och motivera. Med ett mål för löprundan är det lättare att kämpa på även om benen blir trötta! 

 
De första 5 kilometrarna gick ovanligt lätt trots brutal motvind. Jag kom in i ett bra flow med både andning och löpsteg. Benen kändes starka och dagsformen likaså. Det är först när man fått in det där flowet som det blir riktigt roligt att springa. Det var inte förrän den sista kilometern, då man nästan kan skymta den branta uppförsbacken innan vårt hus som psyket börjar säga emot. Kroppen orkar mer men hjärnan vill stanna och gå, bara gå liiite. Men nej, jag hade bestämt mig. Hem skulle jag, utan att stanna. Jag orkar, det vet jag. Så jag tänkte på alla de gånger under Crossfit Wodarna som jag varit nära att ge upp men ändå inte gjort det. Jag vet att jag kan och jag vet att om man bara tänker rätt så klarar man allt. Positivt. Det tankesättet verkade fungera utmärkt, för sista 400 metrarna fick jag ny kraft och jag orkade ökade tempot upp för branten. Ett steg i taget ända in i mål. Framme! Yes. Endorfinerna sprudlade och svetten rann ner för pannan, jag var illröd i ansiktet och hade ett stort leende på läpparna. Lyckoruset spred sig i hela kroppen! Jag klarade mitt mål. 
 
 
Jag använde mig av appen Sportstracker för att se resultaten av min runda, för skojs skull! När jag kikade efteråt såg jag att jag till och med hade slått personligt rekord på 6 kilometer. Sprang på 28 minuter! Jag jämför bara med mig själv och för mig är den tiden jättebra. Jag springer ju inte särskilt ofta längre, liksom. Sammanfattningsvis var det verkligen en underbar löptur av ren njutning. Så himla härligt att bara låta benen göra det de är till för! 
 
 
1 kommentar
Rebecka

Åh älskar lyckan i ögonen!

Svar: Ja det var ren lycka efter den rundan! :D
Victoria Östman

Hälsa