Follow

Varför vill jag plugga Diploma of Fitness?

 
Hej kära läsare! Efter jag skrev mitt inlägg om mina utbildningsplaner i Australien (<- länk) har det kommit lite fler frågor. Toppen! Jag tänkte att det kanske är fler av er som undrar samma sak så därför gör jag ett litet inlägg om det!
 


Nu till frågorna: Vad drog dig till utbildningen Diploma of Fitness i Australien? Om du får chansen, är det kanske är PT du vill jobba som eller hur tänker du?
 
Det hela började med att jag fick mitt jobb som träningsinstruktör på gymmet och därefter väcktes mitt intresse för att träna och hjälpa andra mot ett sundare och aktivare liv. Träning har alltid varit en stor del i min vardag och det har jag alltid älskat att göra, men det var inte föränn jag fick mitt jobb som jag insåg att "det är det här jag vill hålla på med i framtiden". Så inte långt därefter började jag kika runt på olika utbildningar inom kategorin hälsa/träning/coachning för att se vad det fanns för möjligheter i Sverige. Men det var inte något som riktigt kändes helt rätt och tillräckligt kul för att jag skulle fastna på kroken.
 
Men efter lite mer sökande kom "Diploma of Fitness, TAFE, Australien" upp på google. Jag klickade nyfiket in på hemsidan och fastande direkt. Jag läste om och om igen, vad utbildningen handlade om och allt som ingick i den, och blev helt fast. Jag kommer till och med ihåg att jag började gråta bara för att det kändes så RÄTT på något vis. En konstig känsla, men det var precis så det kändes. Jag har också alltid velat åka till Austalien, och ända sen jag var liten har det varit min stora dröm. Sen dess har jag researchat massor, läst på olika hemsidor, läst bloggar, ringt runt osv., för att få en sån bred bild av utbildningen som möjligt innan jag ens började tänka på att ansöka. Jag bestämde mig sen för att gå på två möten med IBS (Intenational Business School), som anordnar resor och hjälper studenter som vill studera utomlands, för att få ännu mer information. 
 
Jag tog sen beslutet att ansöka via IBS och de har hjälpt till jättemycket med frågor som jag haft. De hjälper även till att t.ex. översätta betyg och skicka alla handlingar till skolan i Australien. De har också nära kommunikation med TAFE, vilket känns väldigt tryggt och bra. 
 
I framtiden drömmer jag om att jobba med träning och hälsa på heltid. Antingen bara som personlig tränare och coach eller både PT och gruppträningsinstruktör. Det får tiden avgöra helt enkelt. Jag får nog en mycket klarare bild av vad exakt det är jag vill jobba med och specialicera mig på, under och efter utbildingen. Det finns många möjligheter! Men att bli personlig tränare är min främsta mål och något jag tänker satsa helhjärtat på. 
 


Har ni fler frågor angående utbildningen/mitt jobb/framtidsplaner är det bara att slänga iväg en kommentar eller skicka ett mail till activevic@hotmail.com så gör jag allt för att svara på era frågor! Ha en underbar dag hörrni! Nu ska jag sticka iväg mot Crossfiten för en heldags tynglyftningsworkshop. Ska bli så spännande! Puss. 
 
0 kommentarer
Hälsa