Follow

Chocolate treats

 
 
 
Tror jag befinner mig i chocklad himlen just nu! Choklad är ett livsmedel som jag inte skulle klara mig utan, eller jo visst skulle jag klara mig, men livet hade ju varit bra mycket tråkigare då! Jag gillar framförallt de där lite mörkare sorterna, helst med något crunch inuti som hasselnötter eller mullbär. De fylliga och smakrika rå chokladerna är också favoriter. När jag var i Jönköping för ett par veckor sedan slank jag in i en Hälsokostbutik(inte helt otippat kanske). Kunde stått där inne i minst en halvtimme och kikat på alla spännande saker. Men efter en stund bestämde jag mig för att prova två olika sorters choklad! Ett mycket bra val får jag lov attt säga. 

Jag köpte en ljusare variant av märket Balance, sötad med stevia och med bitar av hasselnötter. Mhmm! Jag köpte också Pana Rå Choklad som är en handgjord, ekologisk, mörk choklad. Precis som den ljusa chokladen, kändes även Pana chokladen så fin att äta och smaken var fantastiskt god. Riktig lyxchoklad. Små hjärtan hade den också, titta så fin! Choklad med lite extra omtanke, helt enkelt. 
 
Rekommenderar verkligen båda om ni skulle få syn på dessa i butik, de finns säkert på olika hälsokostbutiker på nätet. Tveka då inte på att köpa dem! Sån här god choklad kan man inte gå miste om, hihi. 
 
 
 
Hade önskat att jag köpt med mig flera chokladkakor på samma gång eftersom de tog slut lika fort som de köptes. Men en fredag utan choklad är inte att tänka på så självklart har jag köpt lite annat gottis att mumsa på tills ikväll. Naturgodis och chokladglass finns som vanligt på menyn! 
 
Nu ska jag först ge mig iväg mot bästa Crossfitboxen för fredagsfys. Ha en underbar fredagskväll, ta hand om er. Kramar! 
0 kommentarer

Workout in Pink

 
 
 
 
 
 
 
Det var en riktigt rosa outfit jag bar igår till Crossfit träningen! Linnet är nytt från H&M, så himla skönt och sitter perfekt under hela träningspasset. Skorna är från Reebok och de bästa tightsen och väskan är från Nike. Svart och rosa är definitivt mina två favoritfärger tillsammans. Det är powerful! 
 
På tal om powerful så var det precis vad jag kände mig under de två wod:arna jag genomförde igårkväll! Jäklar vilken energi jag hade, trots att jag körde två tunga pass på raken. Underbart är ordet! Först ut var det en cardio wod som är instensiv och pulshöjande. Det är inte heller så tekniskt svåra moment, utan mer lätta övningar med högre intensitet. Sen körde jag också en styrka/gymnastik wod där fokuset ligger på att utföra strikta och långsamma rörelser för att jobba mer med styrka istället för kondition.
 
 
Att kombinera både konditionsträning och styrketräning är något som jag älskar! Har man bara laddat ordentligt med mat och vila innan så räcker energin hur bra som helst för attt orka. Jag prioriterar både min kondition och styrka, eftersom min kropp mår som allra bäst av en kombination av dem! Dessutom tycker jag det är så roligt! Vad vi gjorde för övningar ser ni nedan! 
 

Cardio WOD:
3 varv:
2 min Row 250 m + max antal single unders
1 min vila
2 min KB swing x 40 + max antal step-up
1 min vila
2 min Jumping pull-up x 50 + max antal Burpees

Styrka/gymnastik: 
Every minute on the minute, 20 min: 
Del A.
1. Handstand pushups x6
2. Ring rodd x10
3. Hollow burpees, med armhävning x5
4. Gång i plankposition 10 meter

Del B.
5x30 sek Arch hold 
 

 
Känslan efter dessa två pass, när man vet att man gett allt och lite till, är nästintill obeskrivligt härlig! En bra comeback ifrån ett mindre bra träningspass på gymmet dagen innan. Men man måste ha lite sämre pass då och då för att verkligen uppskatta när träningen går bra, eller hur?  Är så glad över att det gick grymt igår och den positiva energin försöker jag behålla så länge det bara går. Ikväll är det ett benpass på schemat med bästa Sofia! Wohoo!!
 
Tränar ni något idag? Kramar på er. 
Crossfit Fashion Fitness Fitnesslifestyle Gymtraining Hälsa Style Träningsmode Workout
1 kommentar

Gårdagens gymträning

 
 
 
- Bilder från förra veckans gymträning - 
 
Igår eftermiddag hade jag inte något särskilt att göra så det blev en sväng till gymmet! Mötte upp pappa där och vi tränade teknik i clean&jerk och mage. Teknikträningen gick helt okej men energin var inte riktigt där så passet blev inte ett av de bästa, men det var kul ändå! Oavsett hur träningen går så gör den mig alltid på bra humör. Jag värmde upp med 20 minuter på roddmaskinen följt av en rejäl stretch och rörlighetsövningar innan jag gav mig på clean & jerk(frivändning&stöt) Först övade jag med bara stången, sen med lätta vikter och sen testade jag att maxa. Cleanen/frivändningen stannade på 45 kilo(rekooord!) och jerken på 30 kilo. Är riktigt nöjd för att vara ganska "nybörjare" på olympiska lyft! 
 
Jag nötte clean&jerk i nästan en timme och sen avslutade jag med tre magövningar - 15 jackknife, 15 sneda cruches på varje sida och 30 mountainclimbers. Detta x3 varv med ca 40 sekunders vila mellan varven. Jobbigt som tusan men effektivt för att få magen att bränna! 
 
Idag då det är dags för Crossfit träning hoppas jag på lite mer energi. Har försökt skapa de bästa förutsättningarna för mig själv genom att käka en rejäl frukost och senare ska jag smaska i mig en mättande lunch och innan-tränings-mellis. Mycket mat garanterar kanonbra träningspass. Food is fuel, you know! 
 
Glad onsdag på er! Puss. 
 
 
 
1 kommentar
Hälsa