Follow

Ett år med Crossfit

 
Nu har jag hållt på med CrossFit i ett helt år. Träningsmässigt har det här året varit det absolut bästa träningsåret i mitt liv. Inte en enda(!!!) gång har jag varit omotiverad till att åka till boxen och träna, inte en enda gång. Det ser jag som ett tecken på att den här träningsformen är perfekt för mig! Jag älskar det så ofantligt mycket. Jag kunde inte gett mig själv en bättre julklapp förra året. 
 
Här är ett utdrag från bloggen som jag skrivit efter mitt första Crossfit pass. 27 december 2014. Och det skulle lika gärna kunnat vara skrivet idag...
 

"Skulle jag beskriva mig själv just nu med ett ord skulle det bli - lycklig! Jag överdriver inte när jag säger att jag har blivit helt kär i Crossfit. Detta pass var bland de roligaste jag varit med om, det är inte konstigt att det blivit en sån populär träningsform, för det är bara så himla kul. Vi var i en härlig grupp träningsglada människor, en inspirerande lokal med en rå känsla och det var en grymt peppad stämning - en stämmning som även höll i sig både under och efter passet. Träningsglädje i den mest underbara grad! 
 
Idag var upplägget som så att vi började först med uppvärmning i form av löpning och lite olika övningar för att mjuka upp kroppen och komma igång. Sen gjorde vi lite teknikövningar och sist gjorde vi intensiva intervaller bestående av 4 olika övningar i ca 5 minuter, med 1 minuts vila, och två varv. Även om vi bara höll på i runt 10 minuter så var man helt slut efter och svetten rann och pulsen var hög. Coachen som höll i passet var kanonbra, proffsig och kunnig, väldigt ödmjuk och hjälpsam. Jag lärde mig en hel del nytt och fick mängder av bra teknik-tips och ny inspiration. 
 
Det som jag tyckte så mycket om var variationen och att få jobba med kroppen på många olika sätt. Man tränar alla kroppens muskler och förbättrar både kondition, balans, hållning, rörlighet, styrka och teknik. En träningsform som inte blir enformig på något sätt och anpassas efter ens egen förmåga och förutsättningar. Vi gjorde idag bl.a. kettlebell swingar, rodd hängandes i ringar, situps, kast med medicinboll och air squats. Väldigt blandat med andra ord, men inte mindre kul eller mindre jobbigt för det. Snarare tvärt om, hur roligt som helst! Mitt första Crossfit pass kan jag nu bocka av från min lista, men det kommer absolut inte bli det sista!"

 
. . . haha, nej det blev verkligen inte min sista WOD! Har genomfört närmare 200 wodar på ett år och tränat många gånger själv och med vänner!
 
Det är under detta året som jag utvecklats mest. Aldrig tidigare har jag fått så bra resultat eller haft så roligt under träningen! Dessutom har jag blivit tränad av och lärt känna fantastiska coacher och fått massa nya vänner som jag hänger med flera gånger i veckan. En gemenskap som jag inte känt på något annat ställe. Så tacksam över det!
 
En av de absolut bästa valen jag gjort var att prova Crossfit. Jag hade inte kunnat ana att det skulle förändra mitt liv till något så mycket bättre. Så ni som kan, prova ni också! Ni kommer inte ångra er. 
 
 
0 kommentarer
Hälsa