Follow

Sista träningspasset 2015GOTT NYTT ÅR kära läsare! 

Sista träningspasset för 2015 är gjort! Det blev en härlig wod med bästa Simon! Vi gjorde "Deck of Cards"/kortleken och "Chelsea" som är en 20 minuters every minute on the minute av 5 pullups, 10 pushups och 15 airsquats. Låter inte så jobbigt men gud vad det kändes! En himla fin och bra avslutning på detta träningsåret! 

Ska göra en liten årsresumé i morgon och lägga upp bilder från det gångna året! Har haft så mycket det senaste att jag inte hunnit sitta vid datan alls. Men det ska jag ändra på nu😃

Hoppas ni får en fantastiskt nyårsafton och en grym start på 2016! Let's make it our year! ❤️
1 kommentar

Ett år med Crossfit

 
Nu har jag hållt på med CrossFit i ett helt år. Träningsmässigt har det här året varit det absolut bästa träningsåret i mitt liv. Inte en enda(!!!) gång har jag varit omotiverad till att åka till boxen och träna, inte en enda gång. Det ser jag som ett tecken på att den här träningsformen är perfekt för mig! Jag älskar det så ofantligt mycket. Jag kunde inte gett mig själv en bättre julklapp förra året. 
 
Här är ett utdrag från bloggen som jag skrivit efter mitt första Crossfit pass. 27 december 2014. Och det skulle lika gärna kunnat vara skrivet idag...
 

"Skulle jag beskriva mig själv just nu med ett ord skulle det bli - lycklig! Jag överdriver inte när jag säger att jag har blivit helt kär i Crossfit. Detta pass var bland de roligaste jag varit med om, det är inte konstigt att det blivit en sån populär träningsform, för det är bara så himla kul. Vi var i en härlig grupp träningsglada människor, en inspirerande lokal med en rå känsla och det var en grymt peppad stämning - en stämmning som även höll i sig både under och efter passet. Träningsglädje i den mest underbara grad! 
 
Idag var upplägget som så att vi började först med uppvärmning i form av löpning och lite olika övningar för att mjuka upp kroppen och komma igång. Sen gjorde vi lite teknikövningar och sist gjorde vi intensiva intervaller bestående av 4 olika övningar i ca 5 minuter, med 1 minuts vila, och två varv. Även om vi bara höll på i runt 10 minuter så var man helt slut efter och svetten rann och pulsen var hög. Coachen som höll i passet var kanonbra, proffsig och kunnig, väldigt ödmjuk och hjälpsam. Jag lärde mig en hel del nytt och fick mängder av bra teknik-tips och ny inspiration. 
 
Det som jag tyckte så mycket om var variationen och att få jobba med kroppen på många olika sätt. Man tränar alla kroppens muskler och förbättrar både kondition, balans, hållning, rörlighet, styrka och teknik. En träningsform som inte blir enformig på något sätt och anpassas efter ens egen förmåga och förutsättningar. Vi gjorde idag bl.a. kettlebell swingar, rodd hängandes i ringar, situps, kast med medicinboll och air squats. Väldigt blandat med andra ord, men inte mindre kul eller mindre jobbigt för det. Snarare tvärt om, hur roligt som helst! Mitt första Crossfit pass kan jag nu bocka av från min lista, men det kommer absolut inte bli det sista!"

 
. . . haha, nej det blev verkligen inte min sista WOD! Har genomfört närmare 200 wodar på ett år och tränat många gånger själv och med vänner!
 
Det är under detta året som jag utvecklats mest. Aldrig tidigare har jag fått så bra resultat eller haft så roligt under träningen! Dessutom har jag blivit tränad av och lärt känna fantastiska coacher och fått massa nya vänner som jag hänger med flera gånger i veckan. En gemenskap som jag inte känt på något annat ställe. Så tacksam över det!
 
En av de absolut bästa valen jag gjort var att prova Crossfit. Jag hade inte kunnat ana att det skulle förändra mitt liv till något så mycket bättre. Så ni som kan, prova ni också! Ni kommer inte ångra er. 
 
 
0 kommentarer

Discofredag!

 
Igår var en himla rolig dag! Först tillbringade jag ett par timmar på favoritstället med stretch och träning innan jag fixade iordning mig för att träffa Sofia och två av hennes kompisar. Sen drog vi ut och dansade! Det händer inte ofta men jag hade sjukt kul tillsammans med dessa goa brudar. Jag kom inte hem allt för sent heller så idag är jag pigg och glad som vanligt. Har dock bara slappat framför film och ätit mat sen jag gick upp. Men i eftermiddag är det dags för lördagsfys då jag ska möta upp min fina vän Ronja och träna Crossfit igen. Pepp pepp!
 
Här nedan är en kort video från mitt träningspass! Under första delen gjorde jag 1 squatclean + 2 split jerk (som ni ser i videon) varje minut i 10 minuter. Under passet blev det också marklyft och avslutningsvis körde jag wod:en "Seven" vilket innebär att man gör 7 rundor, 7 reps av 7 olika övningar på tid. 
 
"Seven"
7 handstand pushups
7 thrusters
7 knees to elbow
7 marklyft
7 burpees
7 KB swing (28 kg)
7 pullups
 
 
Ni vet väl att ni kan prenumerera på min youtube, där hittar ni också alla mina träningsvideos! Klicka HÄR
 
Ha en bra lördag finisar! Kram. 
1 kommentar
Hälsa