Follow

Q/A - Mitt jobb som instruktör

 
Fråga: Kan du inte berätta om ditt instruktörsjobb? Vilka pass du kör osv? Vad du tycker om det? Hur blev du det? Kram
 
Svar: Vilka bra frågor! Självklart ska jag ta och svara på dem! 
 
Jag började jobba som instruktör för lite över ett och ett halvt år sedan. Och det hela började med att jag fick ett samtal av en vän som jobbar där som berättade att de behövde någon ny instruktör som skulle kunna hålla i pass. Jag blev så förvånad men givetvis oerhört glad, eftersom jag hade haft en liten dröm om att hålla i träningspass ett bra tag! Efter det kontaktade jag chefen och vi bestämde tid för intervju, inte långt senare fick jag jobbet! Den lyckan alltså!
 
Jag har dansat i hela mitt liv och gått estet danslinje på gymnasiet och har därför fått en del erfarenhet i att hålla i pass, koreografera, lära ut dans osv, så själva "in och utlärningsbiten" var inte helt ny för mig. Jag mötte ett par gånger de andra instruktörerna och fick tips och råd innan jag satte igång. Jag har därefter haft mycket fria händer i hur jag lagt upp mina pass och val av musik t.ex., och jag är så att säga "självlärd". Ju mer man håller på desto mer erfarenhet och kunskap får man! Nu efter snart två år med det jobbet känns det som jag inte gjort något annat, och tycker det bara blir roligare och roligare för varje gång. 
 
Passen jag kör är framförallt spinning och bas/styrka. Basstyrkan är ett helkroppspass på 45 minuter bestående av funktionella övningar med kroppsvikt. Fokuset ligger på coren och det är mycket mag -och ryggövningar inkluderat i passet. I slutet av passet kör jag också en pulshöjare och en ordentlig stretch. Effektivt och kul! Jag är alltid själv med och genomför hela passet och instruerar och visar alla övningar. Spinningen har jag två gånger i veckan, ett pass på 1 timme och ett kortare på 30 minuter. Båda är riktigt svettiga. Med bra och peppande musik i högtalarna flyger tiden bara förbi! Jag har också pass med fotbollslag ibland och andra grupper som vill komma till vårt gym och träna. 
 
Jag älskar mitt jobb och om en vecka kickar jag igång hösten igen med nya pass! Är såååå pepp på det. Håller på för fullt med att konstruera de olika passen och sätta ihop musiken. Det är lite klurigt men jag gör det med glädje, känns inte som ett jobb ens, hihi! När jag åker till Australien om 150 dagar kommer jag få en riktig utbildning och mängder av ny kunskap som jag sen kan ta med mig i mitt instruktörsjobb och ut på andra äventyr i arbetslivet. Det ska bli helt fantastiskt! 
 
Hoppas det var svar på dina frågor! 
 
 
"Do what you love, love what you do" - det är mitt motto i livet. Både vad det gäller jobb och andra aktiviteter. Om man gör det man älskar och älskar det man gör så berikar det livet med så mycket glädje och lycka. I längden är det inte värt att lägga massor av tid på saker man inte tycker om eller som inte ger positiv energi tillbaka. Ibland kanske man måste göra saker som är mindre kul, självklart, men om man har valet - välj det som ger dig glädje och måbrakänslor, inte det som suger energi! 
 
Ha nu en riktigt underbar torsdag! Puss på er/ Victoria
1 kommentar
Tobias

Låter sjukt kul att instruera på gruppnivå! Själv har jag bara coachat andra en-till-en, hjälpt till med formen i olika lyft, etc men skulle gärna ta ett gruppass någon gång framöver. :)

Hälsa