Follow

På semester i Malmö #bildbomb

 
Här kommer bildbomb nummer 3 av 3 från semestern i Skåne! Nu var det några veckor sedan vi var iväg och jag saknar det så mycket, framförallt det underbara vädret. Vi avslutade vår semester i vackra Malmö och jag förälskade mig helt i den staden. Vill åka dit igen så snart jag får chansen. Efter att vi besökt några småstäder längs med Sveriges södra kust kom vi fram till Malmö på kvällen. Vi bodde på det nybyggda hotellet Best Westerm Arena Malmö i två nätter. Ett mycket bra val av hotell. De hade en urgo' frulle, urgoa' sängar och kanonbra service. Nära till det stora shoppingcentret Emporia var det också, närmare bestämt bara 200 meter. 

På kvällen när vi lastat in alla saker på rummet gick vi till Emporia och åt på Jensens Böfhus. Ett säkert kort om man vill ha riktigt smarrig och mättande mat. Jag tog två grillade kycklingfileér med rotfruktsgratäng och sås. Pappa tog en rejäla ribs med pommes och coleslaw, mamma och brorsan tog hamburgare. Måste jag ens säga att det smakade hur gott som helst? Nja, jag låter helt enkelt bilden tala. 

Inte var jag direkt hungrig efter denna måltid, jag smakade dessutom från allas tallrikar, haha! Ibland, som den där kvällen, är min mage som ett stort hål, men jag blev allt mätt efter en stund.

 
Emporia - shoppingcentret. Modern design och otroligt vackert. Nattetid som dagtid! 

 
Något vattentorn som växlade mellan olika färger och lös upp i kvällsmörkret. Fint! 

 
Morgonen därpå var det dags för den efterlängtade hotellfrukosten. Jag tog lite av varje såsom yoghurt med diverse toppings, bröd med nutella, ägg, bacon, avokado, grönsaker, frukt och skinka. Det blev en mycket bra pre-workout inför kommande Crossfit WOD på Crossfit Fabriken
 
 
Efter frukosten tog jag och pappa bilen rakt igenom stan ut till Crossfit boxen som ligger alldeles i närheten av både Turning torso och vattnet. Vi kunde höra ljudet av den dunkande musiken från flera hundra meters avstånd, då visste vi att vi hittat rätt. När vi klev in genom dörren pågick en wod, samma pass som även väntade oss. Jag kände mig både nervös och supertaggad innan! Men när vi pratade med coachen släppte nerverna och vi blev så välkommna!

 
Dagens workout (WOD) var riktigt tuff men så galet rolig! Ni ser nedan på tavlan hur vår uppvärmning såg ut, samt själva wod;en. Vi jobbade två och två och hade alltså en viss tid på oss att genomföra olika övningar i varje del. Vissa kan tycka att det skulle vara stressigt att göra det på tid, men jag tycker det blir en bra boost för att ta i lite extra! Sen är det inte hela världen om man inte skulle hinna med alla antal reps heller, såklart. Man utgår alltid efter sin egen förmåga och gör så gott man kan! 

 
Det är en obeskrivligt härlig känsla efter varje genomförd WOD! 

 
Favoritposen. 

 
Jag och pappa firade första WODen på "annan plats än hemma" med var sin Nocco. Nya smaken citron/lime får tummen upp från mig! Mums. 
 
 
Drickan avnjöts på klipporna vid vattnet! En bättre utsikt får man leta efter. 

 
 
Titta, man ser Öresundsbron

 
 
När vi ändå hade träningskläderna på tog vi chansen att testa vårt hotells utegym. Vi hann tyvärr inte träna där, men det var kul att iallafall ha klängt lite i armgången! 

 
,...och frivänt lite stenar. 

 
Fint, eller hur? 

 
Något annat som var fint var vårt hotellrum, jag och mammsen delade ett rum på nionde våningen.

 
Utsikt hade vi också! 

 
Efter träning blir jag alltid vrålhungrig så när vi duschat och bytt om från träningskläder till sommarplagg gick jag och familjen till Emporia för lunch på Vapiano! Jag tog en ljuvlig kycklingsallad med massa gott och färsk persilja pasta till. Typ godaste på länge alltså. Ett hett tips om ni är sugna på underbar italiensk mat - gå till Vapiano!
 
 
 
När maten var uppäten var det dags för shopping på Emporia! Bland de första affärerna jag var inne i var Victoria's Secret! 

 
Några timmar senare och några hundralappar färre gick vi till hotellrummet och käkade lite gottis. Sen åkte vi fram till stan med bilen (Emporia ligger ca 8 km utanför centrum) och kollade runt! Vid parkeringen på en gata i centrum var det två helt otroliga väggmålningar/grafitti. Titta bara på alla färger och detaljer!? Någon som vet vem som gjort dessa? 
 
 
Väggarna var säkert minst 10 meter höga! 

 
 
En gata med vackert motljus. . .

 
 
Vi strosade runt en stund framme i city innan vi åkte vidare mot vattnet där jag och pappa var efter träningen. Nu var det solnedgång och så himla vackert. 
 
 
Turning Torso och en fiskmås som tydligen ville vara med på bild. 

 
 
 
Nattvyn från hotellfönstret. 

 
Jag sov riktigt gott den natten och vaknade upp pigg, glad och hungrig på hotellfrulle. När vi hade käkat var det dags att ta vårt pick och pack och åka hemmåt. 

 
Men semestern var inte riiiktigt slut än, nejdå. . . vi gjorde några stopp på vägen hem också! Bland annat i sommarstaden Båstad. Där kände jag på vattnet och insåg att det var alldeles för kallt för att bada, iallafall för min del. Haha. 

 
Okej då, det kanske skulle gått att bada ändå. Hade jag bara haft badkläderna redo..! 

 
En annan strand vi besökte på vägen hem var Skrea strand i Falkenberg. Så himla fin sandstrand och klart vatten! Det är definitivt värt ett besök om man har vägarna förbi.

 
 
Sen bar det av hemåt efter en semester jag kommer minnas för livet! Sverige är allt bra vackert och det var så kul att få besöka ställen och städer jag inte varit i tidigare. Se, upptäcka, uppleva, känna och bara vara. Jag tar med mig många fina minnen därifrån. 
 
Läs del 1 HÄR.
Och del 2 HÄR
0 kommentarer
Hälsa