Follow

Inte på topp

 
 
Hej vänner! Hoppas ni mår bättre än vad jag gör idag. Har haft en hemsk natt med ytterst få timmars sömn på grund av magsjuka. Igår efter träningen kände jag att något inte var helt hundra, och några timmar efter det förstod jag att magen inte mådde bra. Usch, jag avskyr att må så här och har legat i sängen hela dagen. Det gör ont i hela kroppen och jag har aldrig känt mig såhär svag. Men men, jag hoppas att det blir bättre frammåt kvällen iallafall och att jag lyckas få i mig något att äta. Dagens kost har bestått och kommer bestå av vitt bröd med ost, coca cola, vatten, kex och té. Haha. 
 
Hur som helst, ville bara att ni skulle veta var jag hållit hus under dagen. Bloggen kommer inte vara prio ett idag, med det tror jag ni förstår! Vi får höras igen i morgon fina ni. Önskar er en jättebra torsdag och glad Valborg! Kramar från mig. 
2 kommentarer

Lunchtips - mexikanskt!

 
 
 
Här kommer ett delikat lunchtips från mig till er! Jag har tidigare nämnt Go Greens grytbaser som man kan använda för att enkelt och snabbt skapa sig en god, krämig och nyttig måltid tillsammans med andra tillbehör. Eftersom jag tokgillar dessa grytor tyckte jag att de var värda att nämnas igen! Idag använde jag smaken Mexican Chili som är min favorit av de olika grytorna. Jag hällde den över stekt kyckling i en stekpanna och lät grytan koka ihop med kycklingen en stund. Till det kokade jag även fullkorns couscous och fixade grönsaker. Det tog inte många minuter för att få allt klart! Sen var det bara att servera kycklinggrytan med couscous, grönsakerna, lite fetaost och en klick naturell kvarg som pricken över i. Allt detta kombinerat i en enda måltid är verkligen hur gott som helst! 
 
Med en stadig lunch och ännu ett stadigt mellanmål känner jag mig riktigt uppladdad för två kommande träningspass. Idag är det onsdag igen vilket betyder - Crossfit! Ett teknikpass och en cardio WOD är det som väntar. Två timmar fullproppade av träningsglädje, gemenskap, och givetvis lite(läs: mycket) svett. MOT BOXEN, här ska tränas! 
 
1 kommentar

Raw kladdkaketryfflar

 
 
 
 
 
 
 
Det var alldeles för länge sedan jag bakade något riktigt gott till fikat. Det var länge sedan jag bakade något överhuvudtaget faktiskt. Men igår blev jag riktigt sugen på något i stil med kladdkaka, fast i boll form. Det är inte direkt något som jag har sett hemma i skafferiet så jag började genast att fundera ut ingredienser som kunde vara passande till ett nytt bakexperiment. Jag slängde ihop några ingredienser och rullade till små bollar. Jag smakade en boll, och en till. . . och snart var nästan alla slut. De var helt enkelt bland det godaste bollarna jag ätit. Bollar med smak av kladdkaka? Nästan för bra för att vara sant. Men jag talar helt och hållet sanning, promise. Men de kändes inte som vanliga bollar, utan lite lyxigare. Snarare mer tryfflar än bollar. Låt mig därför presentera mina Raw Kladdkaketryfflar! 
 
 
Ingredienser (ca 20-25 bollar):
2 dl ekologiska lättsaltade mandlar
10 mjuka dadlar, urkärnade
3,5 msk carob
2 msk kakao
2 rejäla msk osötat creamy jordnötssmör
3 msk vatten
2,5 msk smält kokosolja, jag använde doftfri från Cocosa
En näve mullbär
1 msk chiafrö
En nypa salt
 
Gör så här: 
1. Mixa nötterna i en matberedare till de blivit till små, små fina bitar. 
2. Häll i dadlarna och mixa igen, se till så det inte är några stora bitar kvar. 
3. Blanda ihop jordnötssmöret med vattnet i en skål till en "sås".
4. Häll i resten av de torra ingredienserna i mixern tillsammans med jordnötssåsen och den smälta kokosoljan. 
5. Mixa allt till en smidig och len deg. Om degen är torr och inte går att rulla bollar - häll i lite mer vatten. Om degen är för lös häll i lite extra av t.ex. carob, chiafrö och mullbär. 
6. Rulla till små bollar. Rulla sedan i carob, kakao, chiafrö, cacaonibs eller kokos! Ställ in i kylen/frysen en stund innan servering. Ta ut, käka och NJUT! 
 
 
Som namnet lyder är dessa bollar raw, dessutom är de fulla av nyttigheter som hälsosamma fetter, vitaminer, mineraler, antioxidanter och fina kolhydrater och proteiner. Ett gäng superbollar, med andra ord. Helt naturliga och helt underbart goda! 
 
 
 
3 kommentarer
Hälsa