Follow

Superlunch and the thing with "unhealthy food"

 
Vid det här laget har ni nog förstått att jag älskar rotfrukter i ugn tillsammans med kyckling! Detta blev dagens underbara lunch som jag åt efter träningen. Skivade sötpotatis, morot och rödbeta och kryddade med timjan, vitlökskrydda och cayennepeppar och bakade i ugnen i 20 minuter. Till det gjorde jag också kyckling i ugn med samma kryddor som fick stå i en annan form i ugnen samtidigt som rotfrukterna. 30 minuter tog det bara att göra i ordning allt! Åt också en skål med spenat, groddar, tomat och gurka bredvid. Lunchen blev en bra och god påfyllning efter dagens träning. 
 
Träningen gick fint idag också och jag är glad över att ha mycket energi till att orka lyfta tyngre och orka mer varje gång. Det blev många pressövningar med både skivstång och hantlar för bröst och axlar. Sen använde jag mig av cablemaskinen för att göra tricepspressar och axellyft. Avslutade hela passet med magövningar som plankan, "bergsklättraren" och situps på lite olika vis. Var nästan helt själv bland vikterna ett tag, tjoho! Haha. På fredagsmorgnar brukar det vara lite folk, perfekt när man har tänkt att träna bröst. Annars är det alltid fullt bland de fria vikterna och hantlarna. Kvällens planer är inte direkt många, men det är inte sämre för det! Ska kolla på Idol med familjen, äta tacos och mysa. Sen har jag köpt glass, naturgodis och frukt att äta som fredagsgotte.
 
Att försöka hitta en balans mellan hälsosam mat och "sötsaker" som anses som lite mindre hälsosamma tycker jag är viktigt. Att vara hälsosam betyder inte på något sätt att man måste vara perfekt. Man måste tillåta sig själv att njuta av allt man tycker är gott utan att begränsa sig. Om man vill hålla sig till helgerna så gör man det, men att äta godis eller sötsaker mitt i veckan gör absolut inget det heller.
Jag gillar inte ordet "fuskmåltid", för det kan få en att känna ångest och att man varit "dålig" som fuskat med kosten. Det tycker jag blir helt fel. Jag tror inte att det skapar något bra förhållande till mat om man hela tiden tänker att man "fuskar" varje gång man äter något som anses som ohälsosamt. Ät för att du gillar det, för att du vill och tänk inte att det på något sätt är "fel". För vem bestämmer vad som är bra och dåligt egentligen? Vill återigen säga att det är balansen som är det viktiga, den kan vara svår att hitta och den är olika för alla. Det finns inget som är rätt eller fel. Fråga dig själv vad DU mår bra av. Prioritera ditt välmående istället för att jämföra dig med andra och försök att hitta balansen som passar just dig. 
 
Happy Halloween! Kärlek till er/ Victoria
 
 
1 kommentar
Hälsa