Follow

Happy New Year!

 
GOTT NYTT ÅR på er mina fina läsare! 
 
Har ni haft en bra dag hittils? Jag känner verkligen i hela mig att detta kommande året kommer bli så bra och jag tar med mig positiv energi, positiva tankar och nya krafter. Idag är dagen då många avger sina nyårslöften och sätter upp mål för sig själva. Jag tror verkligen på att man ska försöka göra varje dag till så bra man kan, oavsett om det är en tisdag i juni eller om det är nyårsdagen. Det behövs egentligen inte något "nytt år" för att man ska känna att man kan göra en förändring i livet. Det gäller att bara bestämma sig, vilken dag som helst! Man behöver inte vänta på det rätta tillfället eller på nyårsdagen för att "börja med sitt nya liv". Det kan snarare skapa press på att lyckas och att man går ut för hårt. Jag brukar inte sätta upp för stora mål, eller många, och ibland sätter jag inte upp mål alls. 
 
Med mål eller inte så tycker jag verkligen det ska bli skönt med en nystart. För det är vad ett nytt år innebär för mig. Jag ser det som en 365 sidors bok fylld med blanka, tomma sidor som är redo att fyllas. I år känner jag att jag har friheten att göra det jag vill och att också våga göra det jag vill. Jag har skrivit ner några saker som jag vill göra eller som jag ska tänka på extra mycket detta året. Men jag kommer ändå ta en dag i taget, tänka positivt, försöka leva i nuet så gott jag kan och framförallt njuta av livet! Jag en helt annan syn på vad som är viktigt än jag hade förra året och jag känner mig själv så mycket bättre. Jag ser tillbaka på året som gått med ett leende när jag tänker på alla de fina stunderna som jag upplevt. Jag vinkar hejdå till 2014 och välkommnar 2015 med öppna armar! Det här ska bli ett bra år, det har jag bestämt!
 
Jag vill också säga tusen tack till alla er som följt med mig här på bloggen under hösten. Det har verkligen varit så roligt och jag hoppas att ni fortsätter hänga med i fortsättningen också! Tack snälla för era fina kommentarer, tips, ord och tankar. Ni är guld värda ska ni veta och ni motiverar mig att fortsätta blogga. Puss och kram på er fina ni, nu tar vi 2015 med storm! ♥  
1 kommentar

Friendly Food

 
 
 
Jag bara älskar härliga sovmorgnar, få vakna upp pigg, göra i ordning en mysfrukost och äta i lugn och ro bredvid tända ljus och framför bra teveprogram. Finns inte något bättre sätt att börja dagen på. Lite extra speciellt känns det ju idag eftersom det är nyårsafton! Jag varvar nu té drickande med att bläddra i receptboken Friendly Food, som jag fick i julklapp, för att hitta inspiration till kvällens två rätters middag! Boken är fylld av fantastiskt fina bilder och smarriga recept, alla utan gluten, socker och komjölk. Ett hett tips om ni vill köpa er själva en liten nyårspresent! Jag får se om jag testar på något nytt till ikväll då jag och min bror ska laga något att bjuda mamma och pappa på.
 
Denna nyårsafton till skillnad från andra år kommer jag alltså tillbringa hemma med familjen. Jag ser fram emot en lugn och mysig kväll med (förhoppningsvis) två lyckade maträtter på bordet - en middag och en efterrätt. Sen ska vi skåla in det nya året tillsammans och kolla på fyrverkerier! Och självklart blir det också ett sent bastubad och kanske lite hopp i snön i badkläder, haha. Kallt men oj så kul! Vad ska ni göra idag och ikväll? Har ni några speciella "nyårs-traditioner"? 
 
Nu gör vi den sista dagen på år 2014 till en fantastisk dag, njut av allt och ta hand om er! 
0 kommentarer

Summering av år 2014

År 2014 börjar gå mot sitt slut och ett nytt spännande år är påväg! Det känns bra måste jag säga, att få en nystart. Det här året har har bjudit på det mesta, allt från väldigt många bra och lyckliga stunder till raka motsatsen. Jag kommer minnas tillbaka på detta året som kanske något av de jobbigaste. Men det har samtidigt gjort mig betydligt starkare och gjort mig till den jag är idag. Nu är 2015 så välkommen! Jag tänkte därför passa på att köra en liten summering av året. För er som inte "känt" mig längre än jag haft bloggen sen i september får säkert veta lite nytt om mig!
 
Beskriv året med tre ord.

Lärorikt, utmanande, krävande.

Bästa köpet?

Mitt gymkort på STC!

Var reste du under 2014?

I början av året reste vi till Italien, Rom, med vår italienska grupp i skolan. En fantastisk resa, med underbara människor. Bland det bästa jag varit med om. Var också i London med estetklassen innan studenten, en minnesvärd resa det också. Och i somras var jag i Barcelona med familjen. Jag tycker även resan med farmor och farfar till västkusten i somras och Säfsen i höstas räknas som resor. Det behöver inte alltid vara utomlands för att räknas!

 
 
 
 
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?

När jag var i Rom - en oförglömlig resa på alla vis. De två veckorna då vår klass visade upp vår slutproduktion - vår egna moderna version av "Alice i Underlandet" på scenen inför hundratals människor. Vi dansade, vi spelade teater och vi gjode det tillsammans efter månader av kämpande och övande. Studenten(!!) behöver jag säga något mer? Även när jag började träna på STC och träffade min coach Frida, som har varit en stor hjälp denna hösten på många sätt. När jag startade den här bloggen och Fitnessfestivalen var också bland det bästa och största detta år! 

 

Har du blivit bättre på något?

Oj, det är mycket. Framförallt har jag blivit bättre på att lyssna på vad jag själv vill, vad jag känner och lyssna på min kropp. Jag har också blivit bättre på att stå upp för mig själv och säga vad jag tycker om jag vill. Jag har helt enkelt blivit bättre på att tro på mig själv, inse att jag är bra precis som jag är och se saker positivt! Det har gjort mig till en gladare och lyckligare människa.

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?

Dansat min egna solodans under slutproduktionen, det var mäktigt! Har också prövat på Crossfit, cyklat mountainbike i fjällen och...det är så mycket nytt jag gjort att jag inte kommer på mer! Haha. 

Favoritprogram på teve? 

Utan tvekan, Paradise Hotel. Om jag haft en jobbig dag så har ett avsnitt Paradise alltid piggat upp tillvaron och gett mig många, många skratt! Kärlek till Kristian säger jag bara, haha! Sen älskar jag ju också olika typer av matprogram så Masterchef USA kommer på delad förstaplats!

Bästa boken du läst i år?

I början av året köpte jag de första böckerna i trilogin Cirkeln som lästes ut på ett par månader. När den tredje och sista boken Nykeln kom ut i höstas köpte jag den direkt. Den är det allra bästa boken jag läst, någonsin! Man bli helt fast av alla karaktärer och den spännande handlingen. Grymt bra! 

Vad var extra dåligt med det här året?

Alla jobbiga saker som hände i skolan i början av året men också all press som jag satte på mig själv och all stress som hela "slutproduktionstiden" och de sista månaderna i skolan innebar. Massa plugg och uppträdanden och så jobb på det. Efter jag tog studenten var jag helt utmattad och hade inga krafter kvar. Jag kan fortfarande må dåligt över det som var då och känna den där pressen som en klump i bröstet. Men jag försöker att blicka frammåt. Det jobbiga och tuffa jag varit med om har bara gjort mig starkare!

Vad var extra bra?

I stort sett hela den här hösten och vintern och allt som jag varit med om den här tiden och alla resor såklart! Det har hänt så mycket bra i mitt liv som jag är otroligt tacksam över. Hösten blev en vändpunkt för mig då jag verkligen tog tag i att börja tänka positivt och jobba med mig själv istället för mot mig själv. 

Vad skattade du åt?

Haha det är mycket det! Älskar att skratta. Mycket interna saker i familjen men också med kompisar åt gamla skolminnen och pinsamheter som vi råkat ut för. Jag kommer ihåg en kväll när vi var i Rom, jag och två till i min klass satt i vårt hotellrum och en började skratta och så började jag skatta tills vi alla låg och skrattade och grät samtidigt - åt typ ingenting! Haha det är svårt att beskriva men vi kunde verkligen inte sluta, jag har aldrig i mitt liv skattat så mycket som jag gjorde då. Underbart! 

Lärde du känna nya människor?

Faktiskt inte så många nya, utan jag har lärt känna människor mer på djupet än tidigare. Fått en starkare kompisrelation med flera av dem, vilket jag värderar högt. 

Dina planer för 2015?

Fortsätta med mitt fina jobb som instruktör och samla ihop pengar. Sen har jag tänkt att också samla mod till att söka en utbildning som jag drömt om i ett år. Det är detta året som jag vill börja uppfylla mina drömmar!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Stressa mindre, inte ställa så enorma krav på mig själv, vara snäll mot mig själv, ta vara på varje dag och verkligen göra det jag tycker om och mer av det jag tycker om. Leva livet och jobba på att bli en bättre version av mig själv. 

Tror du att 2015 kommer bli lika bra?

Absolut, det är jag säker på. Härifrån kan det bara bli bättre! 

Och slutligen; Vad vill du säga till dig själv inför 2015?

Detta är ditt år! Våga förverkliga dina drömmar och våga satsa. Tro på dig själv och behåll samma positiva energi som du haft i slutet av detta året. Du äger! 

0 kommentarer
Hälsa